Skip to content

3D CAD

3D CAD

Een machine ontwerpen is niet makkelijk. Vaak bestaan machines uit veel verschillende componenten die allemaal aan bepaalde eisen moeten voldoen. Zo moet het ene component bijvoorbeeld goed tegen hitte kunnen, terwijl de andere juist een hoge druk moet kunnen weerstaan. Wij zijn Crombeen Robotics en wij ontwerpen machines voor allerlei verschillende opdrachtgevers. Wij specialiseren ons in mechanisch ontwerp en richten ons daarbij op technische innovaties. Om het ontwerpen van machines wat overzichtelijker te maken voor ons en voor u als klant, maken wij gebruiken van enkele hulpmiddelen. Dit is onder andere 3D-CAD software en het tekenprogramma SolidWorks.

Wat is 3D-CAD?

3D-CAD is een afkorting voor “3-Dimensional Computer Aided Design”. Wij gebruiken deze software om functionele, virtuele prototypes te maken voor de machines die u ons laat ontwerpen. Door gebruik te maken van 3D-CAD kunnen we het designproces en het uiteindelijke ontwerp inzichtelijker maken voor onszelf, maar ook voor u. Ook kunnen we door middel van 3D-CAD simulaties uitvoeren en op die manier alvast testen of uw machine werkt. In deze fase kunnen we dus al kijken naar welke materialen we wellicht willen gaan gebruiken en hoe we alles bij elkaar gaan brengen zodat uw machine naar behoren werkt.

Wat is SolidWorks?

SolidWorks is een van de beste tekenprogramma’s voor iedereen die iets met design doet. Met SolidWorks kunnen we uw machine heel nauwkeurig en goed tekenen, zodat voor iedereen duidelijk is hoe het eruit zal komen te zien en hoe het in elkaar zal gaan steken. Door de combinatie van 3D-CAD en SolidWorks kunnen wij hoogwaardige machines ontwerpen en ook echt duidelijk maken hoe ze werken. Verder maken we ook gebruik van 3D-printers om bepaalde lastige componenten toch te kunnen testen.

3D CAD

Waarom zou u bij ons uw machine laten ontwerpen?

Naast het ontwerpen van machines, kunnen wij ook de volledige realisatie voor u uit handen nemen. Wij werken namelijk samen met veel verschillende partners die uw machine vakkundig en snel in elkaar kunnen zetten. Voor het las- en constructiewerk werken wij bijvoorbeeld samen met Prins Welding. Dit is een zeer gerenommeerd bedrijf, dat uw machine of constructie zeer goed in elkaar kan lassen en zetten. U kunt hiervan echt maatwerk verwachten. Maar dat kunt u ook van ons. Wij van Crombeen Robotics nemen ons werk serieus en streven voor het beste resultaat mogelijk. Wij zijn weliswaar een jong en creatief bedrijf, maar bovenal zeer professioneel en ongelooflijk gedreven.